Tagliatelle med grönmögelost,skinka och grönsaker

Serverar: 4 portioner

Tid: 20 minuter

Magert endast 7 points och väldigt gott

Ingredienser

  • 3 dl tagliatelle
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk marg
  • 100 g rökt skinka
  • 1½ msk vetemjöl
  • 3½ ,sl (50g) grönmögelost
  • 3 dl lättmjölk
  • 2 dl broccoli
  • 1 dl gröna ärter
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. koka tagliatelle enligt anvisningen på förpackningen. Hac ka lök och fräs den tillsammans med en pressad vitlöksklyfta. Skär skinkan i bitar och låt denna fräsa med. Rör ner vetemjöl. Smula neer osten, rör om och häll över mjölken. Lägg ner broccoli och djupfrysta ärter. Låt allt puttra 4-5 min. Krydda med salt och peppar.
    2. Tips! Årterna kan bytar ut mot majs, bönor eller någon annan grönsak. Om färska ärter används, låt dem endast puttra med någon enstaka minut.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben