Skinkgratäng med tagliatelle

Serverar: 4 portioner

Mums. Jag är en såsmänniska och tyckte att 4-5 dl mjölk var för lite. Nästa gång jag gör denna ska jag ha i lite parmesan och lite lök, då den är mycket mild i smaken men mycket god.

Ingredienser

  • Ca 250 g tagliatelle
  • 1 burk skinka
  • 2 paprikor
  • 2 msk margarin
  • 3 msk vetemjöl
  • Ca 4-5 dl mjölk
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 3 msk hackad kryddgrönt tex: basilika, persilja, oregano
  • 3 dl riven ost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Koka pastan enligt förpackningens anvisningar. Låt pastan rinna av väl. Fördela den sedan i en smord eldfast form.
    2. Tärna skinkan och fördela över pastan. Kärna ur och tärna paprikorna.
    3. Fräs paprikan i matfett några minuter. Strö över mjölet. Späd med mjölk och buljong. Låt såsen koka under omrörning i några minuter.
    4. Tillsätt kryddgrönt och ta kastrullen från värmen. Rör ner osten och låt den smälta. Smaka av med salt och peppar. Häll såsen över pastan. Gör några hål här och där så såsen kan rinna ner lite.
    5. Gratinera mitt i ugnen (200-225 grader) i ca 10-15 min minuter

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    Molgan 31 mars 2009

    Tack för ditt recept. Det var gott, nästan godare dagen efter. Följde ditt råd att ha i lök och lite smak på osten. Mina pasta gratänger brukar bli torra, men denna var saftig och god.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben