Serverar: 4 portioner
Tid: 1 timme
Jättegod pastasås som innehåller vitlök, chili och citron som sätter smaken på såsen. Grädden gör den krämig och god. Bäst passar det att äta tagliatelle/bandspagetti till denna sås men även annan pasta går bra.
Finhacka vitlöken, finriv båda citronerna se till att endast få med det gula av skalet, det vita gör såsen besk. Skär skinkan i små bitar, ungefär lika stora som en sockerbit. Smält smöret och fräs vitlöken på medelvärme tills den blir guldgul, tillsätt chilin och blanda ner skinkan. Fräs allt i ett par minuter och tillsätt därefter citronskalet och grädden. Låt såsen sjuda utan lock på svag värme i ca 50 minuter. Tillsätt lite mer grädde om såsen blivit för tjock. Koka under tiden pastan. Smaklig måltid!
Väldigt gott grundrecept men behöver vässas till en aningens. Jag valde körvel och basilika den här gången och använde cremefraich och grädde samt fläskytterfilé. Väldigt trevlig mild citronsmak på anrättningen.