Tandoori kyckling

Serverar: 4 portioner

Receptet kommer från den tiden jag var särbo med en Indisk kock.

Ingredienser

  • 1 styckad kyckling eller 700 g kycklingdelar
  • 1 tsk grovt salt
  • Saften av 1 citron
  • Marinad
  • 1 dl naturell yoghurt
  • 1 finhackad gul lök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • ½ tsk stött kardemumma
  • ½ tsk kummin
  • ½ tsk nejlika
  • 1 krm koriander
  • ½ tsk curry
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader.
    2. Ta bort skinnet på kycklingdelarna. Gnid in salt och citronsaft i dem. Låt dem ligga och vila ca: 30 minuter och vänd dem då och då.
    3. Blanda ihop alla ingredienserna till marinaden. Torka av kycklingdelarna och lägg dem i marinaden över natten.
    4. Grilla eller stek kycklingbitarna högst upp i ugnen i ca: 20 minuter eller tills de är klara. Vänd dem några gånger under tiden så bitarna får fin färg runt om.
    5. Servera med kokt ris, citronklyftor och skivad paprika.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben