Tant Evas rullrån

Det här är nästan lite extra nummer, men om du har tid och lust så gör du en kulturgärning. För utsättningen är dock att du har ett rullrånsjärn. Har du det, gläd dina vänner med rullråns spröda upplevelser.

Ingredienser

  • 2 dl strösocker
  • 2 dl vatten
  • 4 dl mjöl
  • 2 (180 g ) smält smör
  • Instruktioner

    1. Rör samman samtliga ingredienser förutom smöret. Tillsätt det avsvalnade smöret och rör tills allt är blandat. Låt smeten svälla en stund.
    2. Hetta upp rån järnet på båda sidor.
    3. Pensla det gärna lätt med smält smör före gräddningen.
    4. Lägg lite smet i järnet och tryck försiktigt ihop det, grädda rånen i ca ½ minut på varje sida.
    5. Lyft ut dem med en stekspade och rulla ihop dem runt en pinne medan de ännu är varma.

    Liknande recept

    4.5
    15 min
    50
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben