Serverar: 10-12 portioner
Något för chokladälskaren!
Sätt ugnen på 175 grader och smörj och mjöla en form med löstagbar kant som mäter ca 23 cm i diameter. Smält smöret på svag värme i en kastrull tillsammans med chokladen. Ta av kastrullen och rör ner florsockret. Tillsätt därefter äggen ett i taget och rör mellan varje. Sikta till sist ner vetemjölet och rör samman till en slät smet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Den ska inte vara riktigt färdiggräddad utan fortfarande lite kladdig. Låt kallna i formen. Lossa den kalla kakan, diska formen och lägg tillbaka kakan i den. Vispa äggulor och socker till fyllningen vitt och poröst. Vispa grädden. Smält mjölkchokladen över vattenbad eller i mikron. Tillsätt kaffet och rör till en slät kräm. Vänd ner krämen varsamt i äggsmeten. Vänd till sist ner den vispade grädden och rör smeten slät. Bre ut den över botten i formen och ställ kallt att stelna. Ta fram tårtan då den ska serveras och hyvla över vit choklad.
Detta var jättegott:)!
Denna kaka har blivit min kompis i vått och torrt!:-D gör den då och då och blir alltid lika uppskattad!Jätte god verkligen!
Mycket uppskattad av gästerna. Vore trevlig om du laddade upp en bild på tårtan.