Tårta med 3 sorters choklad

Serverar: 10-12 portioner

Något för chokladälskaren!

Ingredienser

  • 200 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 2,5 dl florsocker
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • Fyllning
  • 3 äggulor
  • 1 msk socker
  • 3 dl vispgrädde
  • 150 g mjölkchoklad
  • 1,5 msk kallt starkt kaffe
  • Garnering
  • 50 g vit choklad
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader och smörj och mjöla en form med löstagbar kant som mäter ca 23 cm i diameter. Smält smöret på svag värme i en kastrull tillsammans med chokladen. Ta av kastrullen och rör ner florsockret. Tillsätt därefter äggen ett i taget och rör mellan varje. Sikta till sist ner vetemjölet och rör samman till en slät smet. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 min. Den ska inte vara riktigt färdiggräddad utan fortfarande lite kladdig. Låt kallna i formen. Lossa den kalla kakan, diska formen och lägg tillbaka kakan i den. Vispa äggulor och socker till fyllningen vitt och poröst. Vispa grädden. Smält mjölkchokladen över vattenbad eller i mikron. Tillsätt kaffet och rör till en slät kräm. Vänd ner krämen varsamt i äggsmeten. Vänd till sist ner den vispade grädden och rör smeten slät. Bre ut den över botten i formen och ställ kallt att stelna. Ta fram tårtan då den ska serveras och hyvla över vit choklad.

    Liknande recept

    Kommentarer (3)

    nannes 22 mars 2008

    Detta var jättegott:)!

    honungsflickan 29 maj 2009

    Denna kaka har blivit min kompis i vått och torrt!:-D gör den då och då och blir alltid lika uppskattad!Jätte god verkligen!

    christiansahle 6 juni 2013

    Mycket uppskattad av gästerna. Vore trevlig om du laddade upp en bild på tårtan.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben