Tårta med björnbärskesella

Jättegod.

Ingredienser

  • 100 g smör
  • 100 g blockchoklad
  • 3 ägg
  • 1 dl strösocker
  • 1 ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver
  • Fyllning 1
  • 3 gelatinblad
  • 250 g kesella
  • 1 dl strösocker
  • 2 äggulor
  • 1 tsk pressad citronsaft
  • 1 msk vaniljsocker
  • 2 dl vispgrädde
  • Fyllning 2
  • 3 gelatinblad
  • 250 g kesella
  • 1 dl strösocker
  • 1 äggula
  • 2 msk mixade björnbär
  • 2 dl vispgrädde
  • Garnering
  • Kiwi
  • Konserverad ananas
  • Björnbär
  • Instruktioner

    1. Tårtbotten: Värm ugnen till 175°. Smält smör och choklad över vattenbad och låt svalna. Smörj en form med löstagbar botten, ca 24 cm i diameter, och lägg bakplåtspapper i botten. Vispa ägg och socker vitt och pösigt och sikta ner mjöl och bakpulver under vispning. Tillsätt chokladsmöret och häll smeten i formen. Grädda i 18 minuter.
    2. Fyllning 1: Blötlägg gelatinet. Rör ihop kesella, ägg, socker, citronsaft och vaniljsocker. Krama ur och smält gelatinet och rör ner det i kesellablandningen. Vispa grädden och blanda i den. Låt stå kallt.
    3. Fyllning 2: Blötlägg gelatinet. Rör ihop kesella, socker, äggula och björnbärsmoset. Krama ur och smält gelatinet och rör ner det i kesellablandningen. Vispa grädden och vänd ner.
    4. Klipp ut en remsa av smörpapper som är ca 5 cm bred och kan formas till en ring kring tårtbottnen.
    5. Bred ut fyllning 1 ovanpå chokladbottnen och ställ kakan kallt över natten. Bred ut fyllning 2 och ställ kallt ett par timmar.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben