Tårta med havrebotten

Serverar: 4-6 portioner

Enkel och mycket god tårtbotten, garneringen kan man variera i det oändliga.

Ingredienser

  • 3 dl havregryn
  • 1 dl socker
  • 1/2 msk vaniljsocker
  • 1 msk kakao
  • 100 g smält smör
  • 1 hårt vispad äggvita
  • Instruktioner

    1. Blanda ihop alla ingredienser, äggvitan sist. Häll i rund form med smort baklpåtspapper i botten. Grädda i ca 10 minuter i 225 graders ugn. Låt kallna.
    2. Garnera med vispad grädde och lägg på valfri färsk frukt.
    3. Man kan göra 2 bottnar och lägga på varandra med grädde och bär emellan och grädde och garnering överst.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (2)

    Algot 1 augusti 2008

    Jättegod tårtbotten och så enkel. Provade den idag med vispad grädde och hallon. Algot

    isabellnilsson 17 mars 2009

    Jättegod! Jag hade vaniljglass och jordgubbar ovanpå och det blev supergott.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben