Tårta på havrebotten

För dig med för högt blodsocker, kolesterolvärde eller om du tänker på figuren!.

Ingredienser

  • 2 1/2 dl havregryn
  • 1/2 dl vetemjöl
  • 1/4 tsk bakpulver
  • 2 msk råsocker strö- eller sötningsmedel
  • 50 g smör/margarin
  • 2 msk mjölk eller vatten
  • Garnering
  • 3 blad gelatinblad
  • 1 1/2 låda physalis (kapkrusbär)
  • 1 1/2 dl äppeldricka (utspädd äppeljuice)
  • 1 1/4 dl vispbar grädde
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200°.
    2. Blanda de torra ingredienserna och skär det kylskåpskalla fettet i bitar. Finfördela till en grynig massa och tillsätt vätskan.
    3. Låt degen vila medan ugnen blir varm och kavla sedan ut till en avlång platta, ca 10x20 cm. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter.
    4. Lägg gelatinet i blöt i kallt vatten. Skär physalis i halvor.
    5. Smält gelatinet och blanda med den kalla äppeldrickan. Låt det börja tjockna innan du skedar bären på den mjuka havrebottnen. Ställ in i kyl för att tjockna ytterligare.
    6. Vispa grädden och spritsa ut den runt kanten. Tårtan kan göras en dag i förväg, men bör inte frysas.

    Liknande recept

    3.8
    2 h 30 min
    6-8
    4

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben