Tårtfyllning

Förslag till tårtfyllning ex till mitt recept "Ljus tårtbotten" eller om ni har ett eget kanonrecept. Bakade denna tårta och använde hallongrädde och chokladmousse när jag fyllde 50, blev en jätte hög och fin tårta och alla tyckte den var toppen god.

Ingredienser

  • Fyllning 1, hallongrädde
  • ca 200 g hallon (ca 4 dl)
  • 2 dl vispgrädde
  • ½ dl strösocker
  • Fyllning 2, chokladmousse
  • 1 paket Ekströms chokladmousse med crisp
  • Eller fyllning 2, dumlefluff
  • 3 dl vispgrädde
  • 180 gram dumlekolor
  • Topping
  • Vispad grädde
  • Valfri dekoration
  • Instruktioner

    1. Fyllning 1, hallongrädde: Låt hallonen halvtina med socker. Vispa grädden till ett mjukt skum. Tillsätt hallonen och vispa till ett stadigt skum. Bären fördelar sig jämnt i grädden som kraftigt rosafärgas. Bred fyllningen på första botten, gärna lite upphöjt i mitten som när man gör en prinsesstårta. Lägg på en ny botten.
    2. Fyllning 2, chokladmousse med crisp: Vispa ihop chokladmoussen enl paketets anvisningar, låt stå kallt ett tag, bred på botten 2 med en liten höjning. Lägg på topp locket.
    3. Vispa grädde och bred ovanpå och runt om på kanterna. Dekorera valfritt. Jag använder ofta chokladbitar och hallontoppar, har alltid barn med oss på våra kalas.
    4. Om man vill kan man byta ut chokladmoussen mot dumlefluff, men tänk då på att dumlefluffen är söt, så minska gärna sockret till hallonen.
    5. Dumlefluff: Hetta upp vispgrädden i en kastrull. Lägg i kolorna och smält dem under omrörning på svag värme. Låt svalna ett par timmar i kylen. Vispa sedan, helst med elvisp, till en fluffig kräm. OBS det är viktigt att den får bli riktigt kall innan man vispar, annars kan den skära sig. Lycka till.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    sannavire 12 april 2010

    Tårtan blev uppskattad!! Jag brukar inte göra tårtor och gästerna visste det, vad chockade dom blev när dom smakade på det :) Namnam

    Cutiepie 17 mars 2012

    Räcker dessa fyllningar till en tårta?

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben