Mors dagstårta

Mor vill säkert ha en härlig chokladtårta med dubbla fyllningar. Ena lagret är vanilj och det andra choklad-vanilj med färska hallon. Till fyllningen använder du tårtfyllning i påse - snabbt att vispa och lätt att breda mellan bottnarna.

Ingredienser

  • 4 ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 dl potatismjöl
  • 2 msk siktat kakao
  • 2 tsk bakpulver
  • Fyllning
  • 1 påse Tårtfyllning med äkta vanilj, Dr Oetker
  • 2½ dl mjölk
  • 1 påse Tårtfyllning med choklad och vanilj, Dr Oetker
  • 2½ dl mjölk
  • ca 5 dl färska hallon
  • Garnering
  • 3 dl vispad grädde
  • Chokladplattor, färdgiköpta eller egna se tips nedan
  • Dekorationsnummer och bokstäver i choklad
  • Rosa marsipan
  • Dekorationshjärtan
  • Gröna blad
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Vispa ägg och socker vitt och poröst.
    3. Blanda ihop övriga ingredienser och vänd ner i smeten försiktigt. Häll smeten i en smord och bröad form ca 2 l, 23 cm i diamater och grädda i ugnen 30-40 minuter.
    4. Stjälp upp kakan och låt den svalna och kallna. Dela kakan i tre bottnar.
    5. Vispa ihop tårtfyllningarna med mjölk enligt förpackningens anvisningar. Låt stå kallt i kylen en stund.
    6. Lägg vaniljfyllning på en tårtbotten och täck med nästa botten.
    7. Bred på chokladfyllning och strö över en del av hallonen. Lägg på sista tårtbotten och täck tårtan med den vispade grädden.
    8. Spritsa kanten av tårtan med vispgrädde. Kavla ut en en rund tunn platta av marsipanen och lägg på mitten av tårtan.
    9. Lägg ut chokladbokstäver på plattan. Sätt hallon runt kanten och strö hjärtan runtom.
    10. Avsluta med chokladplattor och en kvist med gröna blad och blomblad.
    11. Tips! Dekorativa chokladplattor kan man göra genom att smälta vit eller mörk choklad (över vattenbad eller i mikro), stryka ut tunt på bakplåtspappersklädd plåt och när den nästan stelnat - skär man ut plattor med vass kniv.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben