Teriyaki kyckling på grönsaksbädd

Serverar: 2-3 portioner

Tid: 45 minuter

Gott och enkelt, passar bra som bjudrätt.

Ingredienser

  • 500 g kyckling
  • 2-3 msk teriyakisås
  • 1 tsk japansk soja
  • Några droppar citron
  • Grönsaksbädden
  • 800 g zucchini
  • 1 rödlök
  • 2 paprika, gärna olika färger
  • Oljan
  • 1 msk olja
  • ½-1 lime (skal + saft)
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk salt
  • 1 krm svartppeppar
  • Sås
  • 2 dl crème fraiche
  • Citronsaft
  • Italiensk salladskrydda eller örtsalt
  • Instruktioner

    1. Skär upp kycklingen i mindre bitar. Blanda ihop teriyakisåsen, sojan och några droppar citron och lägg sedan kycklingen i det. (Gör mer sås till marinaden om du tycker det behövs). Marinera kycklingen gärna över natten.
    2. Värm ugnen till 225 grader.
    3. Hacka alla grönsaker i bitar och lägg sedan på en plåt med bakplåtspapper, kör in det i ugnen i 15 minuter. Under tiden gör du oljan.
    4. Blanda sedan oljan med grönsakerna, sätt kycklingbitarna på grillspett och lägg det på grönsaksbädden. Kör tilbaka in i ugnen i 15 minuter till. Servera med ris, och såsen.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben