Teskedskakor (småbröd)

Serverar: 30 portioner

De här är mycket enkla och goda.

Ingredienser

  • 200 g smör eller margarin
  • 1 ½ dl strösocker
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 tsk vaniljsocker
  • Mellan
  • Äppelmos eller hallonsylt
  • Ovanpå
  • Strösocker
  • Instruktioner

    1. Mät upp fettet i en kastrull och låt det koka på svag värme omkring 5 minuter, rör om då och då. Häll fettet i en skål då det börjar sjunka. Tillsätt sockret och vispa blandningen tills den kallnar (i vattenbad går det snabbare).
    2. Blanda de torra ingredienserna och tillsätt dem. Rör degen jämn.
    3. Tryck ut degen i ett teskedsblad och dra över kakan direkt från skeden till ett bakplåtspapper på en plåt. Den runda sidan kommer uppåt.
    4. Grädda småbröden i 175 grader 10-12 minuter, tills de blir ljusbruna. Dra försiktigt över bakplåtspappret på bordet och låt småbröden svalna.
    5. Lägg samman två och två med sylt emellan. Om du vill kan du vända småbröden i strösocker.

    Liknande recept

    1 h 30 min
    16

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben