Texmexgryta med köttfärs

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En snabb och smidig rätt, och ett gott alternativ till vanlig köttfärssås. Servera med ris. Ungarna älskar den!

Ingredienser

  • 400 g nötfärs
  • 1 stor gul lök
  • 2 tsk flytande margarin
  • 2 ½ dl milda matextra
  • 1 dl salsasås
  • 1 påse Santa Maria tacokrydda
  • 1 liten burk kidneybönor
  • 1 dl majs
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken. Fräs i margarinet. Fräs köttfärsen tillsammans med löken.
    2. När köttfärsen är genomstekt, tillsätt milda matextra, salsasås och tacokryddor. Låt koka på svag värme i fem minuter.
    3. Skölj kidneybönorna i kallt vatten. Tillsätt kidneybönor och majs i grytan och låt dem bli varma. Smaka av med salt och svartpeppar.
    4. Servera med ris och en god grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Okänd 19 januari 2010

    Mycket gott tyckte min man och jag. Med viss bävan strödde jag i hela kryddpåsen, men det blev kanon. Tack för att vi fick uppleva denna smakupplevelse.

    Cecilika 23 januari 2011

    Gott! Ett bra alternati till chili con carne.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben