Thai kyckling wok

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta är en variant med röd curry -färdig pasta

Ingredienser

  • 1 paket äggnudlar
  • Olja att steka i
  • 100 g kycklingfilé per person
  • wokgrönsaker - frusna eller burk - till 4 personer
  • Gul lök
  • Lime minst 1 msk pressad
  • Vitlök
  • 2-3 msk Röd curry paste
  • 1 tsk eller mer kycklingfond
  • 1 msk fisksås eller oyster sauce
  • 1 msk socker, kan uteslutas
  • Kokosmjölk, ca 4 dl, en burk + lite vatten
  • Salt efter smak
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten till nudlarna. Lägg i låt koka ngn minut. Spola dom kalla o spara. Hetta upp olja i en wok el motsv. Bryn kötttet (kyckling i strimlor) och sen grönsaker till de är klara, ca 3-5 minuter. Tillsätt currypastan i woken. Lägg i nudlarna, stek några minuter till. Avslutningsvis har du i fisksås, fonden, socker, lime och koksmjölken. Koka ihop ngn minut, smaka av. Servera!
    2. Till detta är det gott med bara plockgrönsaker typ majs, gurka, cocktailtomat. Bröd kan man vilja ha för att suga upp den goda såsen. Ätes med fördel med pinnar detta. :)

    Liknande recept

    Kommentarer (2)

    Skivik 17 november 2008

    Hej jag är helt ny på denna matsidan. Ditt recept värkade bra så jag ska prova det. Min dotter fyller 16 i dag och ville ha kycklingWok. Så jag får återkomma med betyg. MvH Skivik

    n1finebody 11 december 2008

    Vi åt detta i går och vi blev väldigt nöjda....super gott. Det var t om så att gubben la undan till i dag också. Kan tänka mig att det kan bli gott med ris till också, Det blir många fler gånger vi äter detta.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben