Thai Lax Pasta

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Detta hemrecept går ju att variera i massor, men basingredienserna består och jag valde en sorts krydda p.g.a att marinaden ger smak.

Ingredienser

  • Basingredienser
  • 4 st Laxkotletter, á 400 g
  • 1 pkt allround marinad
  • 5 dl tunn grädde
  • 1 dl citron majonnäs ev lättmajonnäs
  • 1,5 dl vatten
  • 1 msk pizzakrydda
  • 1 msk timjan
  • 2 st vitlöksklyftor
  • salt
  • peppar
  • Kryddning
  • 2-3 krm thai red curry (santa maria)
  • Instruktioner

    1. Marinera laxen i några timmar. Stek laxen med all marinad som finns i lite smör och olja så den får fin färg, fördela laxen i ca 2 cm bitar. Häll i grädde, majonnäs, vatten, pressad vitlök, pizzakrydda, timjan, thai red curry krydda. Låt småkoka gärna under lock 10 min i stekpanna, rör om då och då. Det ska bli såsigt. Smaka av och salta och peppra sen efter smak, puttra 1 min till.
    2. Klart!
    3. Om man vill kan man hälla i lite grönsaksmix (ärtor, majs, paprika) i såsen och lite riven ost men absolut inget måste.
    4. Servera med thairis eller pasta.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben