Thaigryta med röd curry

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

Lätt- och snabblagad thai gryta med röd curry

Ingredienser

  • 500 gram kyckling filé
  • 1 gul lök
  • 4 msk olja
  • 1 tsk röd currypasta
  • 1 burk kokosmjölk (400 gram)
  • 5 dl kycklingbuljong
  • 2 msk fisksås
  • 1 burk bambuskott
  • 1 burk vattenkastanjer
  • 1 grön paprika
  • 1 röd paprika
  • (2 vitlöksklyftor)
  • 1 burk ananas
  • 1 burk minimajs
  • Instruktioner

    1. Skala och hacka löken grovt. Dela kycklingen till matskedsstora bitar. Fräs lök och kyckling i oljan i kastrull eller wok. Tillsätt currypastan, kokosmjölk, buljong och fisksås. Låt koka fem minuter. Dela ananasen och paprikan i bitar, lägg ii grytan tillsammans med vattenkastanjerna och bambuskotten. Låt koka med ytterligare fem minuter.
    2. Servera med thairis.

    Liknande recept

    Kommentarer (4)

    kkmman 18 november 2008

    Jättegott o enkelt! Till o med min kinkiga 7-åring utbrast Det här var jättegott!!

    Sajsa 24 november 2008

    tack =) jo den är verkligen jättenekel. och mängden röd currypasta avgör hur starkt den blir, passar alla =)

    Clis 5 januari 2009

    Jätte gott, men jag tyckte att det smakade lite för lite. :) Va kan man lägga i för passande krydda för att det skall bli perfekt?

    anluk 15 januari 2012

    Jättegott!!!! KOmmer dock ha i lite mer currypasta för att få mer sting nästa gång.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben