Thaikyckling i gryta

Serverar: 4 portioner

Underbar

Ingredienser

  • 3 kycklingfileer
  • 1 stjälk citrongräs (kan uteslutas)
  • ½ Liten chilifrukt
  • En liten bit färsk ingefära
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk japansk soja
  • 300 g djupfrysta wokgrönsaker
  • Limesås
  • 2 msk lätt kesella
  • 1 tsk rivet limeskal
  • 1 krm salt
  • Instruktioner

    Strimla kycklingefileerna. Skär citrongräset i mindre bitar och krossa det i mortel. Dela, kärna ur och skiva chili. Skala och skiva ingefära och vitlök. Koka upp buljong och soja. Lägg i kyckling, citrongräs, chili, ingefära och vitlök. Koka ca 5 min. tillsätt wokgrönsakerna och koka ytterligare 30 sek. Blanda ingredienserna till såsen. Strö eventuellt lite hackad chili över grytan före servering

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    4
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben