Thaikyckling i röd curry

Serverar: 4-6 portioner

Ingredienser

  • 1 gul lök
  • 1 äpple
  • 2 dl vatten
  • 1 hönsbuljongtärning
  • 4-6 strimlade kycklingfiléer
  • 2 msk Sesamolja
  • 4 dl kokosmjölk
  • ca 15 cm citrongräs
  • 3 msk röd currypasta
  • Ca 1 msk Fish Sauce
  • Farin- el. kokospalmsocker
  • Maizenaredning
  • Instruktioner

    Skala och hacka lök och äpple. Dela citrongräset i bitar om ca 1,5 cm. Koka upp vattnet med buljongtärningen i en kastrull. Värm hälften av oljan i wok och lägg i den strimlade kycklingen, fräs tills all vätska kokat bort. Ta upp den och lägg åt sidan. Häll i resten av oljan och fräs lök, äpple och citrongräs under orörning ca 2 min. Tillsätt currypasta, bryn under omrörning i ytterligare 1 minut. Häll på kokosmjölk och buljong, låt alltsammans småputtra i 3-4 minuter. Red av såsen med maizenaredning. Smaka av med fisksås och socker. Låt koka i minst 3 minuter till. Lyft ur citrongräset, lägg i kycklingen, koka upp och servera med ris.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    4
    6

    Kommentarer (2)

    tokigungrare 8 maj 2009

    det härvar bannemej' rena rama krutdurken... helt underbart! som en handgranat i front anellen :D evigtacksamhet är vad du förtjänar!

    Ashiyubi 27 januari 2011

    Väldigt gott! Bytte ut kycklingen mot sojastrimlor och tog ingen fisksås.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben