Thaikyckling med kanel

Serverar: 4-6 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Alla som äter denna rätt älskar den! Det blir mycket av den smarriga såsen. Superenkelt att göra. Det går inte att misslyckas.

Ingredienser

  • 3-4 kycklingfiléer alt. 1-2 fläskfiléer
  • Marinad
  • 1 dl sötsur chilisås
  • 1/2 dl kinesisk soja
  • 1 tsk kanel
  • 1 tsk färsk riven ingefära
  • 1 msk flytande honung
  • Sås
  • 1 burk kokosmjölk
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk grön currypasta
  • 2 msk sweet chilisås
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i bitar.
    2. Blanda ingredienserna till marinaden och låt köttet marineras i minst 1 timme i kylskåpet.
    3. Häll köttet med marinaden i en wokpanna eller gryta och låt puttra 15 min.
    4. Häll i ingredienserna till såsen i pannan och låt puttra ytterligare 15 min.
    5. Servera med ris, banan, melon, cashewnötter, matlagningsyoughurt och/eller wokgrönsaker.

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    4
    6

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben