Thaikyckling med nudlar

Serverar: 1-4 portioner

Tid: 45 minuter

Barnen vill ha det här ofta. Styrka går att variera, du kan ta lite extra hetta på tallriken sen. Nudlar går att ha fullkornsvariant.

Ingredienser

  • 150 g kycklingfilé, per person
  • Olja att steka i
  • Färsk ingefära
  • Lime
  • Lättgräddeprodukt av valfri sort
  • Gul lök
  • En bit purjolök
  • 1-2 klyftor vitlök, minst
  • Fisksås (Nam Pla), ngn msk
  • ½ tärning hönsbuljong eller ngn msk flytande kycklingfond
  • Salt, med försiktighet beroende på mängd buljong och fisksås
  • Peppar, några varv med kvarnen
  • Strösocker/råsocker, en gnutta
  • Instruktioner

    1. Skär kycklingfilé i bitar. Riv färsk ingefära fint, pressa lime, finhacka vitlök, hacka gul lök och purjo tämligen fint. Stek kyckling i olja i ganska het panna. Lök, ingefära m.m. går i.
    2. Fräs en stund o känn att det doftar härligt... Ha sen i fisksåsen, buljong, och gräddprodukten. Kokosmjölk går förstås bra också. Smaka sen av med salt, peppar, socker, ev extra lime.
    3. Servera med kokta nudlar, gärna fullkornsvarianten. Man kan också blanda ner nudlarna i kycklinggrytan. Valfritt!

    Liknande recept

    4.6
    45 min
    4
    6

    Kommentarer (1)

    The_mama97mia 30 mars 2010

    Hade i en msk grön currypaste idag med, jösses vilket bett det blev...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben