Thainudlar med jordnötter

Serverar: 4 portioner

Känn de kryddiga smakerna tillsammans med svalkande gurka i den här thairätten med jordnötter.

Ingredienser

  • 4 salladslökar
  • 1 röd paprika
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 bit gurka, ca 5 cm
  • 1 msk jordnötsolja
  • 2 gröna chilifrukter
  • 1 tsk finriven färsk ingefära
  • 3 msk jordnötssmör
  • 3 msk soja
  • Rivet skal och saft av 1 lime
  • 500 g färska äggnudlar
  • Finrivna korianderblad
  • ½ dl hackade jordnötter
  • Instruktioner

    1. Ansa och hacka salladslökarna. Kärna ur och tärna den röda paprikan. Hacka vitlöken fint och tärna gurkan.
    2. Hetta upp jordnötsoljan i en stor wok- eller stekpanna på hög värme. Tillsätt salladslök, paprika, vitlök och gurka och woka 2 minuter.
    3. Kärna ur och finhacka chilifrukterna. Tillsätt dem till woken tillsammans med ingefära, jordnötssmör, olja, 1 dl vatten, limesaft och limeskal. Woka tills jordnötssmöret har smält till en jämn sås.
    4. Lägg i nudlarna och värm upp tills allt är rykande hett. Lägg upp i fyra djupa tallrikar och strö över koriander och jordnötter. Servera genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben