The cookbook café cheesecake

Gillar du After Eight, gillar du den här kakan, tro mig!

Ingredienser

  • 4 dl digestivekex, finkrossade
  • 100 g smör, smält
  • Fyllning
  • 900 g crèam cheese
  • 2½ dl socker
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 tsk vaniljsocker
  • ½ tsk salt
  • 4 ägg
  • 1 pkt After Eight
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 175 grader.
    2. Blanda kexen med smöret och knåda tills du får en deg. Tryck ut den på botten av en form med löstagbara kanter. Ställ in formen i kylskåpet.
    3. Rör ihop crèam cheese, socker, vetemjöl, vaniljsocker och salt till en jämn smet. Blanda sedan i äggen.
    4. Häll ner hälften av smeten i formen och lägg försiktigt ut 6-8 After Eight. Fyll sedan på med resten av smeten. Täck ovansidan med After Eight.
    5. Grädda kakan 45 minuter eller tills den har fått fast form och en fin ljusbrun färg.
    6. Låt kakan svalna och placera den sedan i kylskåp i några timmar innan servering.

    Liknande recept

    4.6
    40 min
    6-8
    13
    4.4
    2 h 30 min
    10-12
    8

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben