Therése goa Rullrån

Serverar: 60-65 portioner

Tid: 2 timmar

Rullrån som funkar även till fina rånskålar.

Ingredienser

  • 4 dl vetemjöl
  • 4 dl potatismjöl
  • 4 dl strösocker
  • 4 tsk vaniljsocker (gärna äkta)
  • 2 tsk hjorthornssalt
  • 150 gram smält smör
  • 1 dl grädde ovispad
  • 2-3 dl kolsyrat vatten (går med vatten också)
  • 2 ägg
  • Om man vill kan man blanda i ca 2 ½ tsk kardemumma
  • Instruktioner

    Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Smält smör och häll i grädden och vattnet i smöret. Häll sedan det i mjölblandning och rör med en visp tills smeten är slät. Låt gärna stå och svälla en stund innan gräddning. Smeten ska vara ungefär tjock som en våffelsmet. Klicka i en ca 1 1/2-2 msk i järnet. Grädda i en kort stund tills rånet får lite färg. Rulla med en gaffel eller rångaffel. Vill man göra skålar lägger man snabbt rånet på ett glas och tryck till med handen. Använd gärna grytvanten.

    Liknande recept

    4
    10 min
    4
    1

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben