Gjorde denna igår och blev glatt överraskad av mig själv. En viktig detalj i detta recept är att "finhackad" verkligen skall vara "finhackad". C:a 1 kubikmillimeter stora bitar. Såsen får inte bli "grynig". Använd gärna matberedaren.
Ingredienser
Marinad
75 gram Santa Maria "for chicken" bbq marinad (1 påse)
1 tsk rökessens, "Liquid Smoke"
2 msk sweet chilisås
1 tsk chiliflakes
Sås
1 finhackad rödlök
2 finhackade chilifrukter (spansk peppar)
½ finhackad röd paprika
150 g finhackad fänkål
250 ml creme bonjour cuisine scharlottenlök (1 burk)
400 ml kokosmjölk (1 burk)
1 msk kycklingfond
1 kruka finhackad, färsk koriander
3 msk färsk, riven ingefära
1-2 tsk sambal oelek (kan uteslutas)
Salt
700 g kyckling, strimlad i munsbitar
Nymalen svartpeppar