Thoorbears favoritkyckling

Serverar: 4 portioner

Gjorde denna igår och blev glatt överraskad av mig själv. En viktig detalj i detta recept är att "finhackad" verkligen skall vara "finhackad". C:a 1 kubikmillimeter stora bitar. Såsen får inte bli "grynig". Använd gärna matberedaren.

Ingredienser

  • Marinad
  • 75 gram Santa Maria "for chicken" bbq marinad (1 påse)
  • 1 tsk rökessens, "Liquid Smoke"
  • 2 msk sweet chilisås
  • 1 tsk chiliflakes
  • Sås
  • 1 finhackad rödlök
  • 2 finhackade chilifrukter (spansk peppar)
  • ½ finhackad röd paprika
  • 150 g finhackad fänkål
  • 250 ml creme bonjour cuisine scharlottenlök (1 burk)
  • 400 ml kokosmjölk (1 burk)
  • 1 msk kycklingfond
  • 1 kruka finhackad, färsk koriander
  • 3 msk färsk, riven ingefära
  • 1-2 tsk sambal oelek (kan uteslutas)
  • Salt
  • 700 g kyckling, strimlad i munsbitar
  • Nymalen svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Blanda ingredienserna till marinaden och häll den, tillsammans med den strimlade kycklingen, i en plastpåse. Knyt ihop påsen och låt kycklingen marinera i minst en timme i rumstemperatur. Vänd ofta på påsen, så att alla bitar marineras jämnt. Stek kycklingbitarna gyllenbruna och lägg åt sidan.
    2. Fräs rödlök, paprika, chili och eventuell sambal oelek i några få minuter utan att de tar färg. Tillsätt sedan fänkålen och rör om. Tillsätt creme bonjour cuisine, kokosmjölk, finriven ingefära och koriander och rör om. Lägg i kycklingbitarna och låt puttra ihop några minuter.
    3. Servera med ris och en grönsallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben