Våran favoritkyckling

Serverar: 4 portioner

Crème fraiche får lämna plats för kesellan och grönaker har tagit över pastan och bröd som tillbehör

Ingredienser

  • 500 g kycklingfiléer
  • 2 tsk smör
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • Strimlat skal och saft av 1 lime
  • 1 dl vatten
  • 2 dl kesella 1 %
  • 1 tsk kinesisk soja
  • ½ msk fruktsocker
  • ½ tärning hönsbuljong
  • Lite hackad persilja
  • 500 g haricots verts
  • 200 g sockerärter
  • 2 avokador
  • 10 valnötter
  • Instruktioner

    1. Hetta upp smöret i en stekpanna och stek kycklingfiléerna ca 5 minuter på var sida. Salta och peppra. Lägg filéerna i en tjockbottnad kastrull. Tillsätt limeskal och saft. Blanda vatten, kesella, soja och fruktsocker. Smula i buljongtärningen. Häll röran över filéerna. Koka på svag värme under lock några minuter. Strö över hackad persilja.
    2. Förväll bönor och sockerärter i lättsaltat vatten. Skala och tärna avokadofrukterna. Blanda med bönorna. Hacka nötterna och strö över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben