Tigerräka med honung och ingefära

Serverar: 4 portioner

Kolla ursprunget så det är ekologiska eller miljömärkta jätteräkor.

Ingredienser

  • 800 g tigerräka skalade ( rå eller förkokta med stjärten kvar )
  • 2 msk olivolja
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 msk sojasås
  • 1 ½ msk honung
  • 2 vårlökar
  • Marinad
  • 1 msk risvin / sake
  • 2 tsk fisksås
  • 1 msk ingefärajuice ( pressa färsk ingefära )
  • 1 tsk svartpeppar, mald
  • Instruktioner

    1. Skär vårlökarna i bitar om 3-4 cm. Hacka vitlöken.
    2. Häll i alla ingredienserna för marinaden i en bunke och blanda väl. Lägg i tigerräkorna och täckt över bunken. Sätt in i kylen 30 minuter.
    3. Häll i olivoljan i en het wok eller djup stekpanna och tillsätt vitlöken. Stek cirka 30 sekunder tills den fått färg.
    4. Häll i tigerräkorna med marinad och tillaga cirka 1 minut. Smaksätt med soja och honung och tillaga ytterligare 2 minuter. Slå slutligen i vårlöken med 30 sekunder kvar och blanda väl. Serveras med ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben