Tigerräkor med ingefära

Serverar: 4 portioner

En festlig och god bjudrätt som är enkel att tillaga.

Ingredienser

  • 1 kg tigerräkor med skal
  • 2 tsk riven ingefära
  • Drygt 1 ½ dl Olivado Avokadoolja
  • 2 msk honung
  • 1 pressad citron
  • Drygt ½ dl sojasås
  • 3 vitlöksklyftor, hackade
  • 1 tsk mald mejram
  • Instruktioner

    1. Blanda avokadoolja, citronjuice, ingefära, sojasås, vitlök, honung och mejram i en skål. Tillsätt därefter tigerräkorna och rör om ordentligt. Täck över och förvara i kylen i 24 timmar, vänd tigerräkorna emellanåt. För att förbereda tillagningen, blötlägg träspetten i kallt vatten och trä därefter på tigerräkorna.
    2. Grilla tigerräkorna antingen på en grill eller grilla i ugnen, pensla med avokadoolja då och då. Grilla tigerräkorna tills de blir rödvita. Vänd dem ofta. Servera med några citronskivor och några kvistar färsk mejram. Passar utmärkt att servera tillsammans med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben