Tinas svenska kebab

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

Detta är min absoluta favoriträtt!

Ingredienser

  • 300 gram benfri kotlett, renskuren från fett
  • 6 dl gräddfil
  • 1-2 st vitlök, solo
  • Salt
  • Knorrs grillkrydda
  • Vitpeppar
  • 4 st Hattings frysta pitabröd
  • 1 st isbergssalladshuvud
  • 2 tomater
  • 10 cm slanggurka
  • Ev. pfefferoni
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 250 grader Skär kotlettbiten i små tärningar, krydda med mycket Knorrs (viktigt att det är Knorrs) grillkrydda, lite salt och peppar.
    2. Häll gräddfilen i en bunke, pressa ner vitlökarna och salta efter smak, det ska vara ganska mycket salt.
    3. Skölj och skär salladen, tomaten och gurkan och lägg i en skål. Stek köttet i smör, tills det har fått fin stekyta & färg, lägg upp i en skål.
    4. Medan köttet steks, skär av ett lock på pitabröden, sätt in ett rostfritt föremål för att öppna upp brödet, tex ett decilitermått eller liknande, lägg bröden och locken därefter på ett galler, sätt in i ugnen, värm tills de har fått lite färg, ta ut dem, ta ut det rostfria föremålet försiktigt omgående så det inte fastnar för hårt, då går brödet sönder, brödet är nu knaprigt.
    5. Lägg lite av salladen i botten av brödet, häll på lite av vitlöksdressingen, lägg i kött, därefter mer sallad och avsluta med mer dressing. Om man gillar pfefferoni, kan man skära sådan i bitar och lägga tillsammans med salladen, eller äta hela till.
    6. *Dags att njuta! OBS! Det är viktigt att inte byta ut något, för då smakar det helt annorlunda, jag har provat, både med att ta crème fraiche istället för gräddfil och att ta en annan grillkrydda eller sallad, men det ska vara exakt dessa ingredienser för att de ska bli så otroligt goda!

    Liknande recept

    2.5
    20 min
    4-6
    1

    Kommentarer (1)

    gnoaga 3 oktober 2009

    Jättegott. Hade med på grillutflykt. Förstekte först köttet hemma. Kompletterade bara med rå lök och tomatsås.

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben