TJÄDERWOK MED PITABRÖD
Serverar:
2 portioner
Ingredienser
ca 3 hg Tjäderkött
olja till stekning
1 paprika
2 morötter
½ kålrot
1/3 purjolök
Matolja eller Olivolja till wokning
Sås
1 dl öl
1/3 dl soja0,5 tsk rosmarin
0,5 tsk enbär
1 vitlöksklyftor
Instruktioner
1. Börja med att strimla grönsakerna till tunna stavar samt löken.
2. Strimla paprikan lite grövre
3. Börja steka morötter och kålrot och tillsätt sedan löken och paprikan.Stek tills dom är mjuka.
4. Lägg i köttet och stek tillsammans med grönsakerna och sänk temp till medelvärme.
5. Rör om i woken under tiden det steker.
6. När det är klart så häll i ölen och sojan samt dom krossade kryddorna och låt puttra några minuter
7. Serveras genast med grönsallad i ljummen Pitabröd och en dressing på creme fraiche och chilisås.
Liknande recept
Pitabröd med olja
5
2
Chicken tikka i pitabröd
4
Pitabröd
4.7
2 h
18
2
Kycklingsallad i pitabröd
30 min
4
Chilikyckling i pitabröd
40 min
4
Lepinje - (bosniskt pitabröd)
1 h
4
3
Falafel med tomat- och fetaostsallad, myntasås och bulgur eller pitabröd
2.8
4
2
Grillat pitabröd med hummus
4
20 min
4
1
Pitabröd med grillad rostbiff
4
Kommentarer (0)
Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse.
Om cookies på Matklubben
. 
Jag förstår!