TJÄDERWOK MED PITABRÖD

Serverar: 2 portioner

Ingredienser

  • ca 3 hg Tjäderkött
  • olja till stekning
  • 1 paprika
  • 2 morötter
  • ½ kålrot
  • 1/3 purjolök
  • Matolja eller Olivolja till wokning
  • Sås
  • 1 dl öl
  • 1/3 dl soja0,5 tsk rosmarin
  • 0,5 tsk enbär
  • 1 vitlöksklyftor
  • Instruktioner

    1. 1. Börja med att strimla grönsakerna till tunna stavar samt löken.
    2. 2. Strimla paprikan lite grövre
    3. 3. Börja steka morötter och kålrot och tillsätt sedan löken och paprikan.Stek tills dom är mjuka.
    4. 4. Lägg i köttet och stek tillsammans med grönsakerna och sänk temp till medelvärme.
    5. 5. Rör om i woken under tiden det steker.
    6. 6. När det är klart så häll i ölen och sojan samt dom krossade kryddorna och låt puttra några minuter
    7. 7. Serveras genast med grönsallad i ljummen Pitabröd och en dressing på creme fraiche och chilisås.

    Liknande recept

    4.7
    2 h
    18
    2

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben