Tjocka pannkakor med hallonsylt

Serverar: 6-8 portioner

De är mycket fettsnåla och magra. Kan användas som mellanmål, middag eller dessert!

Ingredienser

  • 25 g jäst
  • 5 dl mjölk
  • 100 g bovetemjöl
  • 125 g vetemjöl
  • 1 tsk råsocker
  • 4 ägg
  • 1 msk nötolja
  • Tillbehör
  • Hallonsylt
  • Instruktioner

    1. Rör ut jästen i ljummen mjölk.
    2. Tillsätt därefter bovetemjöl, vetemjöl, socker och äggulor i (spara vitorna) och rör till en jämn smet.
    3. Ställ smeten svalt i 2 timmar.
    4. Vispa äggvitorna till hårt skum och vänd ner dem i smeten tillsammans med olja.
    5. Grädda plättar (blinier) i en plättpanna eller en liten stekpanna med teflonbeläggning eller gör pannkakor.
    6. Pensla bara pannan med olja till första laggen.
    7. Servera med hemlagad hallonsylt.
    8. Tips: Blinierna kan frysas om det blir några över.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben