Tomat- och baconsås.

Serverar: 4 portioner

Tid: 30 minuter

En god sås baserad på krossade tomater och bacon. Kan göras så lagom stark som Ni själva önskar. Serveras gärna till nykokt pasta med ett gott vitt brytbröd till.

Ingredienser

  • 1 msk olja/smör
  • 1 gul lök
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 1 dl gröna urkärnade oliver
  • 2 pkt bacon
  • 2 tetror krossade tomater
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 krm salt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Häll oljan eller lägg ned smöret i en kastrull. Skala och skiva löken och lägg den att fräsa i kastrullen. Häll ned de båda olivsorterna. Skär baconet i fyrkantiga bitar och lägg dem i kastrullen. Häll över de krossade tomaterna och rör om. Skala vitlöksklyftorna och pressa i dem i såsen. Tillsätt oregano och rör om igen. Låt sjuda fem-tio minuter och smaka av med salt och svartpeppar. Smaklig måltid!

    Liknande recept

    4
    40 min
    4-6
    3

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben