Tomat- och jordgubbssalsa

Serverar: 4 portioner

Jordgubbar och tomater i en fräsch salsa passar perfekt till en bit grillat kött. Prova även att byta ut jordgubbarna mot persika eller nektarin.

Ingredienser

  • ½ l jordgubbar
  • 1 ask gula körsbärstomater
  • ½ tsk sambal oelek
  • 1 msk pressad lime alt pressad citron
  • 1 msk olivolja
  • ½ finhackad röd chili, ca
  • Salt
  • Svartpeppar
  • En nypa socker, valfritt
  • Instruktioner

    1. Skär jordgubbar och tomater i tunna klyftor.
    2. Blanda samman sambal oelek, valfri syra (citron eller lime), olivolja samt röd chili.
    3. Blanda vinägretten med jordgubbarna och tomaterna. Smaka av med salt och peppar samt eventuellt en liten nypa socker. Låt stå i ca 20 minuter, gärna längre.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben