Tomat- och lökpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 40 minuter

En vegetarisk favoritpaj som är mycket enkel att göra! Jag brukar göra en grov pajdeg men det går bra med "vanlig" också.

Ingredienser

  • Pajdeg
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl alt. grovt rågmjöl
  • 2 krm salt
  • 150 g smör
  • 2 msk vatten
  • Fyllning
  • 2 gula lökar (stora)
  • 2 burkar hela tomater
  • 3 msk tomatpuré
  • Salt
  • Peppar
  • 1-2 tsk oregano
  • ev. oliver (valfri färg)
  • 2 dl riven ost
  • Olja till stekning
  • Instruktioner

    1. Smält smöret till pajdegen och blanda ihop med övriga ingredienser. Tryck ut i en pajform, nagga med en gaffel och förgrädda i 200 º ca 8 min.
    2. Skär löken i strimlor och bryn med olja i stekpanna tills den mjuknar (ska inte bli bränd, bara mjuk).
    3. Låt tomaterna rinna av i ett durkslag och häll sedan ner i stekpannan med löken. Tillsätt också tomatpurén och kryddorna. Låt koka ihop till en relativt tjock konsistens.
    4. Häll tomatfyllningen i pajformen och strö över ev. oliver och den rivna osten.
    5. Grädda i 200 º tills pajen/osten fått fin färg.
    6. Servera gärna med en god grönsallad och tzatsiki eller annan god youghurtsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben