Tomat- och lökpaj

Serverar: 4 portioner

Tid: 1 timme 30 minuter

Min pappas goda vegetariska paj som traditionsenligt äts på annandagen varje år.

Ingredienser

  • 2 ½ dl vetemjöl
  • 100 g smör
  • 100 g keso
  • 2 burkar (á 400 g) hela tomater
  • 3 stora gula lökar
  • 2-4 msk tomatpuré
  • 2 dl riven mild ost
  • 1 ½ tsk torkad basilika eller ½ kruka färsk basilika
  • Salt
  • Instruktioner

    1. Hacka ihop mjöl och fett. Arbeta in keso och låt degen vila minst 30 min.
    2. Skiva sedan löken tunt och fräs den mjuk i en stekpanna. Tillsätt avrunna sönderdelade tomater och tomatpuré.
    3. Koka sakta ihop utan lock i cirka 20 minuter. Salta en aning och rör i basilika och hälften av osten.
    4. Kavla ut pajdegen och klä botten och kanter i en pajform med den (pajform med cirka 25 cm i diameter är lagom). Pricka sedan botten med en gaffel.
    5. Strö över resten av osten och lägg i tomat- och lökfyllningen.
    6. Grädda i mitten av ugnen i 200-225º i ca 30 minuter.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben