Tomat- och olivbakad hoki

Serverar: 4 portioner

Jättegott

Ingredienser

  • 4 hokifiléer
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm citronpeppar
  • 1 dl svarta urkärnade oliver
  • 1 hackad vitlöksklyfta
  • 200 g pärltomater
  • En sats basilikapasta
  • 300 g pasta, nykokt (gärna ”Mafaldine”)
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk pressad citronsaft
  • ½ dl riven parmesanost
  • ½ kruka basilika (klippt)
  • 1 krm flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 175 grader. Häll 1 msk olivolja i en ugnssäker form. Lägg i hoki-filéerna, salta och peppra. Hacka oliverna och vitlöken. Halvera tomaterna. Blanda ihop oliver, vitlök, tomater och 1 msk olivolja. Fördela blandningen över fisken. Stek mitt i ugnen ca 15 minuter. Blanda pastan med olivolja, citronsaft, parmesanost, basilika, salt och peppar. Servera med fisken och gröna bönor.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben