Tomat- och sojamarinerad sejfilé

Serverar: 4 portioner

Ett recept som lätt gott....har inte provat det själv ännu.

Ingredienser

  • 600 g sejfilé
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 chili
  • 1 apelsin
  • 1 dl japansk soja
  • 1 msk tomatpuré
  • 2 msk matolja
  • Instruktioner

    1. Pressa vitlöken. Kärna ur chilin och hacka fint. Riv skalet på apelsinen och pressa ut saften. Blanda med övriga ingredienser till marinaden.
    2. Lägg ner fisken och marinera i minst 2 timmar. Låt fisken rinna av och grilla i grillkorg på indirekt värme (för över kolet till ena sidan och grilla över den ”tomma” delen) i ca 10 minuter. Servera med ris och en kall lime- och yoghurtsås.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben