Tomat- och whiskymarinerad benfri kotlettrad

Serverar: 8 portioner

Köttet blir allra godast om det får ligga i marinad innan det grillas. 1-2 timmar kan räcka, men gärna längre!

Ingredienser

  • 1,2 kg benfri kotlettrad
  • Marinad
  • ½ dl olivolja
  • ½ dl chilisås av ketchuptyp
  • 1 dl tomatpuré
  • 2 msk honung
  • 2 msk balsamvinäger
  • 1 msk fransk senap
  • 2 vitlöksklyftor, pressade
  • 4 msk rökig whisky eller
  • 2 krm liquid smoke
  • 2 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Skär köttet i ca 16 skivor.
    2. Blanda alla ingredienser till marinaden i en bunke, utom salt och peppar. Lägg i köttskivorna och marinera minst 1-2 timmar (helst 6-8 timmar). Tänd grillen. Ta upp köttet, salta och peppra och grilla 2-3 minuter på varje sida.
    3. Smaka av med salt och peppar.

    Liknande recept

    4.3
    1 h 15 min
    4
    2

    Kommentarer (1)

    Mikkos40 12 augusti 2008

    Den är ska jag testa på grillen

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben