Tomat- & Vaniljmarmelad med stjärnanis

Serverar: 10 portioner

Tid: 45 minuter

Gott till ostbrickan. Ännu ett recept på marmelad att servera till ostbrickan.

Ingredienser

  • 1 vaniljstång
  • 20 plommontomater
  • 4½ dl socker
  • ½ dl färskpressat citronsaft (flaska)
  • 2 stjärnanis
  • 1 dl skållad mandel,grovthackad
  • Instruktioner

    1. Skålla plommontomaterna, gröp ur kärnhuset. Skär sedan tomaterna i filéer,alltså avlånga bitar. Skåra vaniljstången på längden och skrapa med knivens baksida ur vaniljkornen. Blanda alla ingredienser, även vaniljstång, i kastrull. Koka upp på svag värme, koka sedan ihop allt ca.30 minuter, eller tills marmeladen når 103 grader. Rör om då och då. Plocka upp vaniljstång, tillsätt skållad mandel.
    2. Häll marmeladen i rena glasburkar, sätt på lock. Vänd burken upp och ner,för att skapa vakuum.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben