Tomatbräserad vinterkål

Serverar: 4 portioner

Den här rätten kommer ursprungligen från det ryska köket där vitkål är stapelvara vintertid.

Ingredienser

  • 1 vitkålshuvud (ca 700 g)
  • 1 gul lök
  • 3 msk rapsolja
  • 3 msk tomatpuré
  • 1 tsk salt
  • 1-2 msk strösocker
  • 5-6 svartpepparkorn
  • 2-3 lagerblad
  • 4 dl vatten
  • 1 msk äppelcider- eller rödvinsvinäger
  • Tillbehör
  • Grillkorv (varmkorv eller prinskorv)
  • Senap
  • Instruktioner

    1. Halvera kålhuvudet och skär bort stocken. Skär kålen i ca 2x2 cm stora bitar. Skala och grovhacka löken. Hetta upp oljan i en gryta. Fräs kål och lök under omrörning ca 15 min.
    2. Tillsätt tomatpuré, salt, socker, pepparkorn och lagerblad. Fräs under omrörning ca 5 min.
    3. Tillsätt hälften av vattnet och bräsera under lock tills kålen är nätt och jämnt mjuk ca 15 min. Späd med mer vatten undan för undan.
    4. Ringla över vinäger och koka under omrörning 1-2 min.
    5. Servera med korv och senap.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben