Tomatbräserad fylld falukorv

Serverar: 4 portioner

Tid: 35 minuter

Falukorv eller annan korv uppträder i många former i vårt vardagshushåll. Den här kan man också bjuda gäster på.

Ingredienser

  • 400 - 500 g falukorv, gärna mager
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1/2 pkt mjukost (250-gramspaket)
  • 3 msk senap
  • 1 1/2 dl tomatjuice
  • ev salt
  • ev peppar
  • Instruktioner

    1. Dra skinnet av korven och skär den nästan rakt igenom i ca 1 1/2 cm tjocka skivor. Lägg korven i rund, smord, ugnssäker form. Bred mjukost växelvis med senap mellan skivorna. Häll över tomatjuice och krydda ev. Låt rätten koka under lock i 225° ca 25 minuter.
    2. Servera gärna med bakad potatis eller potatismos. Rårivna morötter med nypressad apelsin- eller citronsaft är ett gott tillbehör.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben