Tomatbräserade fläskkotletter med ugnsstekt blomkål, zucchini och bulgur

Serverar: 4 portioner

Tid: 45 minuter

En välsmakande rätt som går relativt fort att laga. Med bräsering är det lätt att få kotletterna saftiga. Det innebär att man först ger köttet en stekyta på hög värme och att man sedan häller på vätska (t.ex.tomatsås) och låter köttet få puttra klart under lock.

Ingredienser

  • 1 kg blomkål
  • 1/2 zucchini
  • 1,5 msk olivolja
  • 0,5 tsk timjan
  • 4 portioner bulgur
  • 1 gul lök
  • 1,5 msk smör
  • 600 g benfria kotletter i skivor
  • 1 burk cocktailtomater (400 g)
  • 1 msk grönsaksbuljongpulver (alt. 1 tärning)
  • 1 msk oregano
  • 1,5 msk tomatpuré
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 krm socker
  • Salt
  • Svartpeppar
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 200°. Skär blomkål i tunna skivor (även stammen). Skär zucchini i 1 cm breda halvmånar.
    2. Lägg allt på en djup ugnsplåt och ringla över olivolja, timjan, 0,5 tsk salt och 1 krm svartpeppar. Rosta i 20 minuter.
    3. Koka bulgur.
    4. Hacka lök. Smält 1 msk smör i en stekpanna (med lock) och stek fläskkotletter i två omgångar på hög värme i 1 minut/sida. Krydda med 1 krm salt och 0,5 krm svartpeppar per omgång. Lägg åt sidan.
    5. Smält 0,5 msk smör i stekpannan och fräs löken på medelhög värme i 2 minuter. Tillsätt cocktailtomater, buljong, oregano, tomatpuré, 0,5 dl vatten, pressad vitlök, socker, 2 krm salt, 1 krm svartpeppar och koka upp.
    6. Lägg i kotletterna och låt puttra på låg värme under lock i 7 minuter.
    7. Servera kotletterna med bulgurn och den ugnsrostade blomkålen och zucchinin!

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben