Lätt och god liten förrätt...tillsammans med glas vin kanske...eller tillbehör på buffébordet...eller...
Ingredienser
1 baguette
1 msk Dansukker Ljus Sirap
6 tomater
2 msk olja
2 vitlöksklyftor
Färsk basilika
100 g riven mozzarellaost
Salt
Peppar
Instruktioner
- Ugn 200°.
Skölj tomaterna och skär dem i tärningar.
- Blanda tomater, olja, sirap, vitlök hackad basilika, salt och peppar i en skål och låt stå i 1/2 timme.
- Skär åtta skivor av baguetten på skrå. Pressa ut lite vätska från fyllningen och fördela den på brödet.
- Riv mozzarellan och lägg på fyllningen. Baka i ugnen tills osten är gyllenbrun, 5-10 minuter.
- Servera tomatbruschettan genast.
Liknande recept
Kommentarer (0)
Relaterade Artiklar
Tomaträtter
Tomaten är oumbärlig i mitt kök. Man kan göra så mycket med den, to...