Tomatbruschetta

Serverar: 4 portioner

Lätt och god liten förrätt...tillsammans med glas vin kanske...eller tillbehör på buffébordet...eller...

Ingredienser

  • 1 baguette
  • 1 msk Dansukker Ljus Sirap
  • 6 tomater
  • 2 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • Färsk basilika
  • 100 g riven mozzarellaost
  • Salt
  • Peppar
  • Instruktioner

    1. Ugn 200°. Skölj tomaterna och skär dem i tärningar.
    2. Blanda tomater, olja, sirap, vitlök hackad basilika, salt och peppar i en skål och låt stå i 1/2 timme.
    3. Skär åtta skivor av baguetten på skrå. Pressa ut lite vätska från fyllningen och fördela den på brödet.
    4. Riv mozzarellan och lägg på fyllningen. Baka i ugnen tills osten är gyllenbrun, 5-10 minuter.
    5. Servera tomatbruschettan genast.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Relaterade Artiklar

    Tomaträtter
    Tomaten är oumbärlig i mitt kök. Man kan göra så mycket med den, to...

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben