Tomatbruschetta med chili och persilja

Serverar: 4 portioner

Italienska smaker med lite lekfull hetta.

Ingredienser

  • 1 stor ciabatta
  • 4 tomater
  • ½ vitlöksklyfta
  • ½ röd chilifrukt
  • 2 tsk färsk rosmarin
  • 1 krm örtsalt
  • 1 dl färdig tomatsås på flaska
  • Hackad persilja till garnering
  • Instruktioner

    1. Sätt ugnen på 180 grader.
    2. Skär ciabattan i skivor och rosta på galler i ugnen cirka 5 minuter. Hacka tomaterna fint och pressa vitlöken. Finhacka chilifrukt och rosmarin. Blanda allt och smaka av med örtsalt.
    3. Bred tomatsåsen på brödskivorna och lägg på grönsaksblandningen. Rosta bröden frasiga i ugnen ca 10 minuter. Strössla över finhackad persilja vid servering.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben