Tomatbulgur

Serverar: 4 portioner

Den här rätten passar bra som tillbehör till kött eller fisk, eller som en vegetarisk rätt för sig. Funkar lika bra att göra med couscous, men det gillar inte vi - så här blir det bulgur.

Ingredienser

  • 2 dl bulgur eller couscous
  • ½ tärning grönsaksbuljong
  • 1 dl krossade tomater
  • 2 msk passerade tomater
  • 1-2 tsk torkad timjan
  • 1 msk dijonsenap
  • 1 vitlöksklyfta
  • 3 msk hackad persilja
  • Salt
  • Peppar
  • Olivolja
  • Instruktioner

    1. Koka upp vatten i en kastrull, läs på förpackningen hur mycket för det varierar.. Lägg i ½ buljongtärning och bulguren. Följ anvisningarna på paketet hur länge den ska koka.
    2. Värm krossade och passerade tomater i en kastrull och smaksätt med timjan, dijonsenap, pressad eller hackad vitlök, persilja, salt och peppar. Vänd sedan ner tomatsåsen i bulguren eller couscousen och tillsätt lite olivolja. Rör om ordentligt och servera.

    Liknande recept

    Kommentarer (1)

    gabbelin 29 november 2011

    Väldigt gott måste ja säga, men bytte ut dijonsenapen mot vanlig slotts och timjan mot basilika :)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben