Tomatfisk

Serverar: 4 portioner

En perfekt bjudrätt. Fisken steker sig själv i ugnen medan du tar hand om gästerna.

Ingredienser

  • 600 g fiskfilé, t ex sej
  • 1 tsk salt
  • 1 krm vitpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 tsk oregano
  • 1 dl riven ost, Kvibille Herrgård
  • Instruktioner

    Sätt ugnen på 225°. Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra. Blanda grädde, tomatpuré och oregano. Häll det över fisken och strö över osten. Tillaga fisken i nedre delen av ugnen i 20-25 min. Servera med kokt potatis och grönsaker.

    Liknande recept

    5
    25 min
    4
    1

    Kommentarer (3)

    enAnnan 24 april 2008

    Enkel, snabb och mycket god vardagsrätt. Vi hade en magrare grädde och åt med potatis, broccoli och tomat. Kommer att ätas igen, helt klart.

    030606 26 april 2008

    Vilken början på helgen. Igår åt vi din underbara Baconbus och idag denna mycket uppskattade Tomatfisk. Får se vad jag hittar tills i morgon.Hade en kompis till min man här igår och idag. När vi åt idag skojade han och frågade mej , är hon gift för han tyckte det var så gott.

    annsiii 7 juli 2009

    Jättegott! Perfekt kvällsmat!

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben