Apelsin- och tomatfisk

Serverar: 2 portioner

Tid: 45 minuter

Enkel fiskrätt med apelsin, tomatsås och vitlök.

Ingredienser

  • 1 st apelsin
  • 1 dl tomatfond (ardita), eller passerade tomater
  • 0,5 msk ljus soja
  • 1 st vitlöksklyfta, liten, pressad
  • 200 g ryggfilé, av hoki eller annan fast vit fisk
  • Låt filén halvtina före tillagning
  • 2 krm salt
  • 0,5 krm svartpeppar, nymald
  • 1 st rosmarin, liten kvist
  • Tillbehör
  • 175 g potatis, kokt
  • Instruktioner

    Gör så här: Sätt ugnen på 200°. Skär bort skalet och det vita från apelsinen. Skär bort mellanväggarna och plocka ut de så kallade apelsinfiléerna. Spara saften som rinner ut. Blanda tomatfond, soja, vitlök och apelsinsaft. Lägg fiskfiléerna i en ugnssäker form. Salta och peppra. Fördela apelsinklyftorna, tomatsåsen, rosmarin och oliver över fisken. Stek mitt i ugnen 20–25 min. Servera med pressad potatis eller ris.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben