Tomathavresallad med sardiner

Serverar: 2 portioner

En härlig sallad med mycket gott i samt omega 3 fett från sardinerna. En nyttig rätt helt enkelt! 400 g kalorier per portion

Ingredienser

  • 1 liten hackad gul lök
  • ½ msk olja
  • 2 msk tomatpuré
  • 2 dl vatten
  • 1 msk grönsaksfond
  • 1 dl mathavre
  • 50 g babyspenat
  • 100 g körsbärstomater
  • 1 dl gurktärningar, 50 g
  • 1 dl frysta mangotärningar
  • 1 förpackning kokta kikärter, 115 g
  • 1 msk sweet chilisås
  • 1 ask sardiner i olja, ca 100 g
  • Instruktioner

    1. Fräs löken genomskinlig i oljan. Låt tomatpurén fräsa med någon minut. Tillsätt vatten och fond. Koka upp och rör ner mathavre. Låt sjuda utan lock ca 12 minuter.
    2. Vänd ner spenat, tomater, gurka, mango, kikärter och smaka av med sweet chili.
    3. Låt sardinerna rinna av på hushållspapper. Fördela salladen på två tallrikar och lägg sardinerna ovanpå.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben