Tomatpaj med bacon

Serverar: 4-6 portioner

Tomatpajen med bacon doftar ljuvligt av persilja och basilika.

Ingredienser

  • 2 dl vetemjöl
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 125 g margarin
  • 2 msk kallt vatten
  • Fyllning
  • 1 gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 tsk basilika
  • Salt
  • Peppar
  • En nypa socker
  • 1 ask cocktailtomater i olika färger
  • 1 knippe persilja
  • 1 paket bacon
  • Instruktioner

    1. Ugn: 200° Gör 1 stor eller 4-6 småpajer.
    2. Blanda samman ingredienserna till pajdegen. Ställ den i kylskåp medan du gör din tomatsås. Hacka lök och vitlök. Fräs det i olivoljan. Fyll på med krossade tomater, basilika, salt, peppar och en nypa socker. Låt puttra under lock 15-20 minuter. Ställ såsen att svalna.
    3. Dela tomaterna i halvor och hacka persiljan. Tryck ut pajdegen i en pajform. Förgrädda pajdegen i ca 5-10 minuter (den kortare tiden för små pajer). Fyll skalet med tomatsås. Fördela tomater och persilja ovanpå. Tillaga i ugn i ytterligare 15 minuter. Stek under tiden baconskivorna. Låt dem rinna av och hacka dem fint. Strö baconet över den färdiga pajen. Servera med sallad.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben