Tomatsås Marinara.

Tid: 40 minuter

Äkta italiensk tomatsås, kan användas till såväl pasta, baser för olika såser som tomatsåsen till pizzan. Blir ca 3/4 liter.

Ingredienser

  • 2 stora vitlöksklyftor
  • 4 msk olivolja
  • 1 kg mogna plommontomater
  • eller 2 burkar krossade tomater
  • Salt
  • 8-10 färska basilikablad
  • Instruktioner

    Krossa vitlöken lätt och fräs den i olivoljan på medelvärme i en stor panna tills den är gyllengul, ca 4 minuter. Pressa den lätt då och då med baksidan av en sked. Skala, kärna ur och hacka tomaterna. Om du istället tar burktomater låt de rinna av ordentligt. Tillsätt tomaterna och salta efter smak. Koka upp och låt sjuda tills såsen tjocknat, 15-20 minuter beroende på hur mogna tomaterna är. Rör om ofta. Strimla basilikan och rör ner den.

    Liknande recept

    Kommentarer (0)

    Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben